Så brygger du Kobbs te
För bästa smakupplevelse är det viktigt att du tar hand om ditt te. Te tar åt sig av andra dofter, tänk på att förvara teet svalt och mörkt. Förvara gärna teet i en burk men i originalförpackningen.
Följ gärna råden nedan för att få bästa smaken på ditt te från Kobbs.
Dosering och mått:
Svart: 1 ½ – 2 tsk (2-3g) per kopp (2 dl)
Grönt: 1 – 1 ½ tsk (2 g) per kopp
Rött: 1 – 1 ½ tsk per kopp
Vitt: 1 ½ – 2 tsk per kopp
Temperatur och dragningstid:
Svart: 92-96 grader, 4-6 min
Grönt: 80 grader, 3-4 min
Rött: 90 grader, 4-6 min
Vitt: 80-85 grader, 6-9 min
Använd alltid rent och friskt vatten.
Tekanna
Värm tekannan med hett vatten.
Stäng av vattnet direkt när det kokat upp så att syret inte kokar bort.
Mät upp tebladen – använd gärna en insatssil så slipper du sila teet när du serverar det.
Häll vattnet (med rätt temperatur) över tebladen i tekannan och lägg på locket.
För bästa resultatet – låt tebladen dra enligt informationen ovan.
Tekopp
Använd till exempel en tetång eller tekula som fylls till hälften med teblad och läggs i koppen.
Låt teet dra lämpligt antal minuter och ta ur tången eller kulan.
Bryggning
Att brygga te i kaffebryggare fungerar bra om du tar bort filterhållaren och istället använder en insatssil i själva glaskannan. Vattnet droppar ner i silen och ut i kannan. Det tar några minuter för vattnet att rinna igenom och när det droppat klart har teet dragit färdigt och kan serveras. Ta ur insatssilen och servera.